--- ---

Curetis breidt samenwerking met Chinese partner uit

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 oktober 2018

Exclusieve distributie-overeenkomst.

(ABM FN) Curetis heeft de samenwerking met Beijing Clear Biotech in China aanzienlijk uitgebreid. Dit liet het Duitse diagnosebedrijf donderdagochtend weten.

De exclusieve distributie-overeenkomst met de Chinese partner werd verlengd tot 8 jaar, waarbij de Chinezen een minimum aan testen moeten afnemen. Beijing Clear Biotech moet nu minimaal 360 Unyvero A50-systemen afnemen, terwijl in eerdere afspraken nog sprake was van 260 systemen. Verder moeten er tijdens de looptijd van het contract 1,5 miljoen Unyvero Application A50 Cartridges worden afgenomen, beduidend meer dan het eerder afgesproken minimum van 550.000 cartridges. De minimumafname van de producten kunnen jaarlijks 30 miljoen euro aan omzet genereren voor Curetis in de zesde tot achtste jaren van commercialisering in China. Dit is nog exclusief mogelijke cumulatieve omzetten van meer dan 60 miljoen euro voor de eerste tot vijfde jaren van commercialisering.

Ook hoeft Curetis enkele eerder afgesproken mijlpaalbetalingen niet meer te doen, hetgeen de onderneming 600.000 euro aan kosten bespaart in de komende drie jaar.

Verder spreekt Curetis van goede vooruitgang bij de regulariseringsprocessen in China.

Het aandeel van Curetis noteerde donderdagochtend toch 3,2 procent lager op 3,05 euro.

Geef een reactie