--- ---

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Takeaway.com

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 oktober 2018

Lagere margeverwachting in Duitsland.

 Credit Suisse heeft het koersdoel voor Takeaway.com verlaagd van 61,00 euro naar 57,00 euro, op basis van lagere margeverwachtingen in Duitsland na de derdekwartaalcijfers, maar handhaafde het Neutraal advies.

De ordergroei vertraagde niet en dat was bemoedigend voor de maaltijdbezorger, volgens de analisten, na de warme en droge zomer op het Europese vasteland.

In Duitsland versnelde de groei zelfs naar 40 procent wat Credit Suisse zeer bemoedigend noemde, gezien de concurrentie in het verleden en de kansen die deze grote markt biedt.

De analisten verlaagden hun winstverwachting voor dit jaar met 4 miljoen euro en die voor 2019 en 2020 met respectievelijk 21 miljoen en 30 miljoen euro, vooral omdat de marge in Duitsland lager wordt.

Takeaway.com moet namelijk net als sectorgenoten meer investeren in logistiek, wat de winst drukt, al gelooft Credit Suisse dat de concurrentiedynamiek voor de maaltijdbezorger gunstiger is dan voor veel rivalen. De omvang van de investeringen wordt beperkt doordat Takeaway.com uiterlijk in het derde kwartaal weer een positief bedrijfsresultaat wil halen.

Het aandeel Takeaway.com noteerde donderdag 2,7 procent lager op 50,70 euro.

Geef een reactie