--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 oktober 2018

Opnieuw kritiek Trump op rentebeleid Fed.

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vrijwel onveranderd.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten dinsdag nog licht lager, na een richtingloze handelsdag, terwijl beleggers keken naar de stijgende rendementen op obligaties en wat dat voor de aandelenmarkt kan betekenen.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft weer zijn ongenoegen geuit over het huidige rentebeleid van de Federal Reserve. "En nu is het interessant of de Fed daar een reactie op geeft", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. Die reactie zou vandaag al kunnen komen van twee Fed-bestuurders, Charles Evans of Raphael Bostic, respectievelijk van de Fed van Chicago en Atlanta. "Zij houden beiden een toespraak en de aandacht gaat daarbij vooral uit naar hun economische vooruitzichten", aldus Boele.

Vanmiddag staan de producentenprijzen over september, de groothandelsvoorraden over augustus en de wekelijkse olievoorraden op de macro-economische agenda.

Olie noteerde vrijwel onveranderd. Een november-future West Texas Intermediate noteerde op 74,94 dollar, terwijl voor een december-future Brent 84,97 dollar moest worden neergeteld.

De olieprijs reageerde hiermee niet op de tropische storm Michael die vandaag in Florida aan land komt. De orkaan is opgewaardeerd naar categorie 4. De olieproductie zou hierdoor verstoord kunnen worden.

De oliemarkten komen 'in het rood' te staan door de stijgende olieprijzen, tenzij grote olieproducenten meer olie gaan oppompen. Daarvoor waarschuwde dinsdag de directeur van het Internationale energie-agentschap IEA in een interview met persbureau Bloomberg.

De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1491. Dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen nog een stand van 1,1495 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Starbucks noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger. Het activistische hedgefund Pershing Square Capital Management heeft een belang van ongeveer 1,1, procent opgebouwd in de koffieketen. "Dit is een van de meest dominante bedrijven in de sector die we ooit gezien hebben", zei belegger Bill Ackman tijdens een presentatie in New York.

Slotstanden

De S&P500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.880,34 punten, de Dow Jones index daalde 0,2 procent tot 26.430,57 en de Nasdaq-index steeg 0,03 procent tot 7.738,02 punten.

Geef een reactie