--- ---

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ASR

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 oktober 2018

Koersdoel naar 39,00 euro.

 KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 37,00 naar 39,00 euro, bij handhaving van het Houden advies.

Analist Jason Kalamboussis verhoogde het koersdoel na de bekendmaking van nieuwe middellangetermijndoelstellingen door de verzekeraar.

ASR mikt voor de komende drie jaar op een operationeel rendement op het eigen vermogen van 12 tot 14 procent, waarbij er in 2021 een autonome kapitaalcreatie van tenminste 430 miljoen euro moet worden gerealiseerd.

De Solvency II ratio moet "comfortabel" boven 160 procent uitkomen.

Kalamboussis noemde de doelstellingen "ambitieus", zeker als er een grote overname wordt gedaan, bijvoorbeeld de aanschaf van VIVAT. Toch reflecteren veel van de gepresenteerde doelstellingen nu huidige prestaties van de verzekeraar, aldus KBC. ASR mikt bijvoorbeeld op een Combined Ratio bij Schade tussen 94 en 96 procent, terwijl nu al in de periode 2015 en 2017 circa 95 procent werd gerealiseerd. Het operationeel rendement op het eigen vermogen is bovendien in de afgelopen jaren al 14,5 procent geweest, zo merkte de analist op.

Dit neemt volgens de analist niet weg dat de doelstellingen ambitieus blijven."Tot dusver zijn de resultaten van de verzekeraar uitstekend geweest, maar des te moeilijker zal het zijn om dit te behouden", aldus de marktvorsers.

Het aandeel ASR Nederland koerste woensdagochtend 0,3 procent hoger op 41,40 euro.

Geef een reactie