Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 5 oktober 2018 09:30

Valuta: dollar en euro maken pas op de plaats

 De euro en de dollar houden elkaar vrijdag in evenwicht in afwachting van het banenrapport van de Verenigde Staten over september.

"Het is goed om bij publicatie daarvan de lange rente van de Verenigde Staten in de gaten te houden", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Stel bijvoorbeeld dat het banenrapport een groei van meer dan 250.000 banen meldt, dan zul je de tienjaarsrente in de Verenigde Staten zien stijgen, omdat er rekening wordt gehouden met een actief rentebeleid van de Fed. Daar zal de dollar van profiteren", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat in dit geval de euro daalt richting 1,14 dollar. In het geval er een groei onder 175.000 banen wordt gerapporteerd, ontstaat er volgens de handelaar iets meer lucht voor de euro. "Mogelijk dat de orkaan Florence een negatieve invloed heeft gehad", aldus Jongebloed.

Voor de banengroei wordt uitgegaan van 180.000 banen. Dat waren er een maand eerder 201.000. De werkloosheid daalt in de prognoses van 3,9 naar 3,8 procent, terwijl het gemiddeld uurloon naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent stijgt.

Jongbloed wees vrijdag in aansluiting op de impact van de rentestanden op valuta, op de opgelopen lange Duitse rente, terwijl de lange Italiaanse rente juist omlaag is gekomen. "Waarmee het waarschijnlijk lijkt dat daarom de koers van de euro vrijdag op circa 1,15 dollar noteert."

De Duitse fabrieksorders over augustus stegen op maandbasis met 2,0 procent. Vooraf lag de verwachting op een plus van 0,4 procent. In juli tekende zich nog een daling af.

De producentenprijzen van Duitsland over augustus kwam op jaarbasis 3,1 procent hoger en dat was een versnelling ten opzichte van de 2,9 procent op jaarbasis in juli. Ook op maandbasis stegen deze prijzen sneller dan in juli.

Wat vrijdag dan nog resteert naast het banenrapport, zijn de arbeidsproductiviteit van het Verenigd Koninkrijk over het tweede kwartaal en de Amerikaanse exportcijfers over augustus.

De euro noteerde vrijdag op 1,1504 dollar.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen