--- ---

Franse Banijay wil Endemol Shine overnemen – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 04 oktober 2018

Lionsgate en Sony vielen af.

 De Franse televisiegroep Banijay is in verregaande gesprekken om het Nederlandse productiehuis Endemol Shine over te nemen. Dit zou het Amerikaanse entertainmentsite Variety donderdag bevestigd hebben gekregen.

Volgens Variety hadden ook Lionsgate en Sony interesse in een overname van Endemol, maar deze partijen zouden volgens de entertainmentsite zijn afgevallen. Afgelopen woensdag zou ook de Britse commerciële omroep ITV verstek hebben laten gaan.

Banijay is actief in zestien landen en is deels in handen van de Franse mediagigant Vivendi. CEO Marco Bassetti van Banijay had al banden met Endemol. In 1997 zette hij Endemol Italië op en werd hij topman van Endemol Group in 2009, waar hij in 2012 weer vertr

Geef een reactie