--- ---

Esperite annuleert verkoop belang in Cryo-Save South Africa

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 oktober 2018

Stamcelbedrijf roept aandeelhouders bijeen om toekomst Cryo-Save South Africa te bespreken.

 Esperite heeft de verkoopovereenkomst met Go-Life Healthcare over de verkoop van zijn belang in CryoSave South Africa geannuleerd omdat de koper zich niet aan alle afgesproken voorwaarden heeft gehouden, waaronder betaling van de aankoopprijs. Dit meldde het Zutphense stamcelbedrijf woensdag nabeurs.

Op 2 juli 2018 kondigde Esperite de verkoop van zijn belang in CryoSave South Africa voor circa 1,3 miljoen euro, aan. Esperite hield een belang van 50 procent in deze joint venture.

Esperite heeft voorgesteld om de deadline om aan de overeengekomen voorwaarden te voldoen te verlengen tot 21 oktober 2018, op voorwaarde dat de aankoopprijs voor 30 september 2018 zou zijn ontvangen. "Helaas konden de partijen geen overeenstemming bereikten over zo'n verlenging", zei Esperite.

"Tenzij er een nieuwe verkoopovereenkomst wordt gesloten tussen Esperite en Go-Life Healthcare, zal Esperite zijn belang van 50 procent in aandelen houden", voegde het stamcelbedrijf uit Zutphen toe.

Esperite meldde de aandeelhouders bijeen te zullen roepen om te bespreken hoe het de toekomst ziet van de Zuid-Afrikaanse joint venture en hoe het zal omgaan met zijn nieuwe partner.

Het aandeel Esperite sloot woensdag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 0,24 euro.

Geef een reactie