--- ---

Verkoop Ford flink omlaag in september

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 02 oktober 2018

Orkanen verstoorden verkoop.

 Ford heeft in september 11 procent minder verkocht dan in dezelfde maand van 2017, toen de vraag piekte nadat eerder de orkaan Harvey had toegeslagen in Houston. Dit jaar werd de verkoop in september juist gedrukt door orkaan Florence, meldde de Amerikaanse autofabrikant.

In totaal werden 197.404 voertuigen verkocht. De daling was het kleinst bij de SUVs, waarvan er 3 procent minder werden verkocht dan een jaar eerder, namelijk 66.884 stuks. Het aantal verkochte vrachtwagens en pickup trucks daalde met 10 procent tot 93.408 en het aantal verkochten personenauto's daalde met 26 procent tot 37.112 stuks.

De gemiddelde verkoopprijs steeg met 1.500 dollar, wat volgens Ford ruim het dubbele was van het sectorgemiddelde.

Over de eerste negen maanden van het jaar verkocht Ford 2,4 procent minder auto's dan in dezelfde periode in 2017, met lichte groei voor SUVs en pickup-trucks en een forse daling van meer dan 17 procent bij de verkoop van personenauto's.

Geef een reactie