--- ---

Beursupdate: Beursplein 5 hoger van start gegaan

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 01 oktober 2018

ING Groep weer stapje terug.

 De Amsterdamse beurs is maandag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,3 procent hoger naar 551,46 punten, terwijl de Midkap 0,2 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen was ING Group de grootste daler met krap een procent. Vrijdag verloor het bankaandeel met een Italiaanse blootstelling al bijna vier procent na de presentatie van een ontwerpbegroting in Rome, waarbij het begrotingstekort hoger uitviel dan de markt had verwacht. ASML ging juist aan kop met een winst van anderhalf procent.

In de AMX wonnen BESI en Fugro ongeveer 2,5 procent. Air France-KLM noteerde met een verlies van drie procent onderaan na een winstwaarschuwing van Ryanair. De Ierse luchtvaartmaatschappij kampt naast stakingen ook met hoge kerosinekosten.

Onder de kleinere aandelen verloor Pharming anderhalf procent.

Geef een reactie