--- ---

Beursblik: geen zorgen korte termijn over vertrek CFO Stern

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 01 oktober 2018

NIBC handhaaft koopadvies.

 Het vertrek van CFO Arthur Swijter van Stern Groep biedt voor de korte termijn geen reden tot zorg. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC naar aanleiding van het aangekondigde vertrek van de CFO vrijdag.

"Stern heeft een raad van bestuur van twee personen en een managementteam van zeven personen. In dit grotere managementteam zit de heer Porsius, die als groepscontroleur de verantwoordelijkheid draagt, en met de financiële achtergrond van de heer van der Kwast hebben we geen zorgen over het financiële beheer op de korte termijn", aldus De Jong. "Desalniettemin zal de raad van commissarissen van Stern op zoek moeten naar een nieuwe CFO", voegde hij toe.

De analist verwacht dat de raad van commissarissen zowel intern als extern op zoek zal gaan naar een nieuwe CFO. NIBC handhaafde het koopadvies en koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Stern noteerde maandag op een groen Damrak 0,6 procent lager op 16,25 euro.

Geef een reactie