--- ---

Duitse economie verliest vaart

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 27 september 2018

Duitse Gemeinschaftsdiagnose ziet grimmeriger klimaat wereldeconomie.

 De groei van de Duitse economie verliest vaart. Dit bleek donderdag uit de analyse van de projectgroep Gemeinschaftsdiagnose in opdracht van het Duitse ministerie van economie en energie.

In het conjunctuurbericht dat is samengesteld door meerdere economische onderzoeksinstituten, wordt ook een grimmiger klimaat in de wereldeconomie gesignaleerd.

Voor de Duitse economie wordt door de Gemeinschaftsdiagnose nu een groei voorzien van 1,7 procent voor dit jaar, van 1,9 procent in 2019 en 1,8 procent in 2020. Dit voorjaar lagen de taxaties nog op 2,2 en 2,0 procent voor dit en volgend jaar.

De inflatie komt in de prognose voor dit jaar uit op 1,8 procent, in 2019 op 2,0 procent en in 2020 op 1,8 procent. In het voorjaar werd nog uitgegaan van 1,7 procent dit jaar en 1,9 procent volgend jaar.

De Gemeinschaftsdiagnose stelt dat de risico's voor de Duitse conjunctuur zijn toegenomen, waarbij het verwees naar de mondiale handelsconflicten.

Duitsland heeft nu nog weinig last van de protectionistische politiek van de Verenigde Staten, maar mocht de discussie tussen Washington en de Europese Unie uit de hand lopen, dan kan dit volgens de monitor negatieve gevolgen hebben voor de Duitse auto-industrie, die nu ook al te maken heeft met verscherpte regelgeving omtrent de uitstoot van auto's.

Geef een reactie