fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zondag, 23 september 2018 15:21

Relatief rustige beursagenda

 De week start rustig met louter het Duitse ondernemersvertrouwen in de vorm van de Ifo index als richtinggevend nieuws. Verder kunnen oliehandelaren op de uitkomsten van een olievergadering in het Algerijnse Algiers dit weekend.

Saoedi-Arabië en Rusland lieten voor aanvang van de vergadering al weten er vertrouwen in te hebben dat oliekartel OPEC samen met enkele andere grote olieproducenten in staat is om verstoringen aan de aanbodzijde te kunnen opvangen en grote prijsstijgingen te voorkomen.

Mocht er toch een tekort komen, dan is Saoedi-Arabië naar eigen zeggen prima in staat dit op te vangen met een ongebruikte capaciteit van 1,5 miljoen vaten per dag.

Ook in de rest van de week nemen vertrouwenscijfers een belangrijke plek in op de beursagenda. Na het Duitse ondernemersvertrouwen op maandag, volgt dat van de Franse ondernemer op dinsdag, net als het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Woensdag is de Franse consument aan de beurt.

Halverwege de week zijn er ook cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en de wekelijkse olievoorraden.

Donderdag is er het economisch sentiment in de eurozone en zijn er inflatiecijfers uit België en Duitsland. Uit Amerika komen de wekelijkse steunaanvragen, de orders voor duurzame goederen en de economisch groei van de VS.

Vrijdag is een drukke dag. Dominante cijfers zijn een inflatiecijfer uit Frankrijk, de Britse groei en het Amerikaanse consumentenvertrouwen, ditmaal berekend door de Universiteit van Michigan, waar dinsdag nog de beurt was aan The Conference Board.

Het Nederlandse cijferseizoen is geweest. Wel komt mogelijk Randstad maandag in beweging als gevolg van een ex-dividendnotering.

In Amerika is er dinsdag nog oog voor de kwartaalcijfers van Nike. Veel aandacht zal er zijn in hoeverre de reclamecampagne met de omstreden American Football ster Colin Kaepernick de verkoop heeft beïnvloed.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Edison Trends uit San Francisco bleek kort na de start van de campagne dat de online verkopen van de maker van sportkleding en schoenen in de drie dagen rond Labor Day met 31 procent waren gestegen. In dezelfde periode in 2017 lag de groei op 17 procent.

Vrijdag opent het Canadese BlackBerry de boeken.

Tot slot zal ook het handelsconflict tussen Amerika en China de aandacht weer trekken. Dit weekend meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen dat Beijing komende week niet in gesprek gaat met de VS.

Als een echte verrassing komt de berichtgeving niet. "[We] hopen dat aan Amerikaanse zijde de mogelijke schadelijke gevolgen van een dergelijke stap worden erkend en bijtijds overtuigend worden rechtgezet", tekende Xinhua afgelopen week al uit de mond van een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel op, nadat de VS per aanstaande maandag heffingen zetten van 10 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen.

Deze heffingen kunnen later nog oplopen naar 25 procent. Ook dreigde president Donald Trump met heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese goederen.

Beijing besloot desondanks heffingen van 5 tot 10 procent te zetten op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

AEX 30 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?