--- ---

Olieprijs hoger gesloten

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 21 september 2018

Kortstondige verstoring door berichten over vergroten aanbod.

 Een vat Amerikaanse olie is vrijdag duurder geworden.

Olie steeg vandaag aanvankelijk al flink in prijs, maar het zwarte goud verloor zijn glans toen berichtgeving in de markt kwam dat oliekartel OPEC en enkele andere producenten zouden overwegen om het aanbod op te voeren.

Er zou worden nagedacht over een verhoging met 500.000 vaten per dag om zo de terugval van olie vanuit Iran op te vangen als Amerika het land nieuwe sancties oplegt.

Donderdag eiste de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter al lagere olieprijzen.

"Wij beschermen de landen in het Midden-Oosten, zij zouden zonder ons al heel lang niet veilig zijn, en toch blijven zij de olieprijs hoger en hoger sturen", aldus Trump. "We zullen het onthouden: Het monopolie van de OPEC moet de prijzen nu verlagen", voegde hij toe.

De zorgen over een groter aanbod werden al vlot weer afgeschud. Een november-future voor een vat ruwe olie steeg vrijdag op de New York Mercantile Exchange met 0,7 procent, ofwel 0,46 dollar, tot 70,78 dollar per vat.

Dit weekend is er een bijeenkomst van OPEC-leden in Algiers.

Geef een reactie