fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 20 september 2018 07:20

GrandVision wil meer overnames doen

GrandVision wil in de komende jaren meer overnames gaan doen en bevestigde de middellangetermijndoelstellingen. Dit meldde de optiekketen donderdag voorbeurs in aanloop naar een beleggersdag vandaag.

GrandVision stelde daarbij op zoek te gaan naar middelgrote en grote overnames. Deze moeten gaan bijdragen aan een extra omzetgroei, terwijl de optiekketen haar "financiële discipline" wil behouden, maar ondertussen wel de investeringen opschroeft. Vooral de positie in Noord-Amerika en Azië wil GrandVision versterken.

De optiekketen houdt vast aan de eerder afgegeven middellangetermijndoelstellingen. Dit betekent dat wordt gemikt op een omzetgroei van minstens vijf procent tegen constante wisselkoerseffecten. De opening van nieuwe winkels moet hier een procent aan bijdragen en kleine overnames eveneens een procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) zal daarbij in lijn met de totale omzetgroei stijgen, al zal de autonome margegroei onverminderd negatief worden beïnvloed door segmentmix en een aavankelijk verwaterde impact van overnames.

GrandVision werd wel positiever over het derde kwartaal. De vergelijkbare groei is volgens de optiekketen verder aangetrokken dan gedacht ten opzichte van de eerste helft van 2018, vooral door de prestaties in de Amerika's, Azië, Oost-Europa en Duitsland. De aangepaste EBITDA zal in de tweede jaarhelft hoger uitvallen dan in de eerste zes maanden. Daarbij zal het vierde kwartaal sterker zijn, maar het derde zwakker.

Het jaareinde zal volgens GrandVision eveneens sterk zijn, aangejaagd door 1,5 verkoopdag extra in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook is de vergelijkingsbasis makkelijker.

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

AEX 26 maart 220 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?