fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 18 september 2018 16:11

Update: China komt met tegenmaatregelen – media

 China zal de nieuwe importheffingen van de Verenigde Staten niet over zijn kant laten gaan. Dit schreef staatspersbureau Xinhua dinsdag.

"We betreuren het besluit [van de VS]. China wordt gedwongen om nu eveneens tegenmaatregelen te nemen om haar legitieme rechten en belangen als ook de wereldwijde vrijhandel te beschermen", zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel tegen Xinhua.

Met de nieuwe importheffingen van aanvankelijk 10 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zetten de VS opnieuw de geplande ontmoetingen later deze maand op het spel, voegde de woordvoerder daaraan toe. De heffingen kunnen oplopen tot 25 procent.

"[We] hopen dat aan Amerikaanse zijde de mogelijke schadelijke gevolgen van een dergelijke stap worden erkend en bijtijds overtuigend worden rechtgezet", tekende Xinhua uit de mond van de woordvoerder op.

Zojuist werd bekend dat China heffingen zet op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. De heffingen op meer dan vijfduizend goederen variëren van 5 tot 10 procent.

En indien Amerika de heffingen verhoogt, zal China hetzelfde doen, zo liet Beijing weten volgens The Wall Street Journal.

De kans dat de VS doorgaan met instellen van nieuwe heffingen, is evenwel groot.

"We zijn heel duidelijk geweest over het soort veranderingen dat moet worden doorgevoerd en we hebben China alle gelegenheid gegeven om ons eerlijker te behandelen," zei de Amerikaanse president Donald Trump maandag in een toelichting op de nieuwe heffingen.

Ook dreigde hij met heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese goederen als Beijing met tegenmaatregelen zou komen.

"Handelaren zijn aan de zijlijn gaan staan, nu 's werelds grootste economieën China en de Verenigde Staten steeds dieper verwikkeld raken in een handelsoorlog", concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Kortom, Trump heeft China de oorlog verklaard en hij lijkt zich opnieuw geen zorgen te maken over de gevolgen", aldus Aslam.

Update: om meer informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound