--- ---

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 17 september 2018

Handelsconflict domineert.

 De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

De markt staat wederom in het teken van het handelsconflict, na aanhoudende berichten afgelopen weekeinde dat de Amerikaanse president Donald Trump binnen enkele dagen nieuwe importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zal aankondigen. Daarmee zou Washington de druk willen opvoeren in aanloop naar de handelsbesprekingen tussen de VS en China later deze maand. Vermoedelijk ontmoeten de Chinese vice-premier Liu He en de Amerikaanse minister van Financien, Steven Mnuchin, elkaar op 27 en 28 september in Washington.

Hoewel de Europese aandelenmarkten vandaag immuun lijken voor de handelszorgen, gold dit niet in China, waar de belangrijkste beurzen ruim een procent verloren. De Japanse beurs hield de deuren gesloten.

"De Amerikaanse economie heeft het dit jaar goed gedaan en de cijfers ontwikkelen zich nog steeds krachtig", zei econoom Han de Jong van ABN AMRO maandag. Volgens de econoom is in de Verenigde Staten sprake van een zogeheten Goudlokje-scenario, stabiliseert de groei in Europa, en is ook de groei in China stabiel, maar zwakken de overheidsinvesteringen af.

Maandag staat in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak slechts de inkoopmanagersindex van New York voor september geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1658. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1634 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1625 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

FedEx kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. De Amerikaanse pakketbezorger publiceert vanavond nabeurs kwartaalresultaten en noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

Softwarebedrijf Oracle publiceert tevens kwartaalresultaten. Voorbeurs was er nog een handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag vlak op 2.904,98 punten. De Dow Jones index eindigde eveneens overanderd op 26.154,67 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.010,04 punten.

Geef een reactie