Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 14 september 2018 09:29

Valuta: dollar pakt terreinverlies niet terug

 De dollar heeft van donderdag op vrijdag zijn verlies nog niet weten goed te maken.

"Het is een combinatie geweest van vooral eurokracht en in mindere mate van dollarzwakte", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Maar het is tegelijkertijd vreemd dat de dollar wel stijgt ten opzichte van de yen. Ook de goudprijs breekt niet boven de 1,205/1,210 dollar uit en dat betekent dat er ook daar geen sprake is van dollarzwakte", aldus Jongbloed.

De woorden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi donderdag in de persconferentie na het rentebesluit waren grotendeels geruststellend, ook ten aanzien van Italië, dat zijn begroting aan samenstellen is, aldus de valutahandelaar. Jongbloed sluit niet uit dat de markt daarmee meer vertrouwen in de Europese munt kreeg.

Technisch is de euro ten opzichte van de dollar in een nieuwe range terechtgekomen. Die ligt volgens de handelaar nu tussen de 1,1670 dollar en 1,1760 dollar. "De euro gaf er de afgelopen tijd blijk van dat de weg omlaag een lastig begaanbaar pad bleek. In zo'n geval tendeert het dan op een gegeven moment omhoog. Mocht de euro ook kans zien boven de 1,1760 uit te komen dan komt de bandbreedte 1,1800 dollar tot 1,1850 dollar in beeld. Het gaat bij de euro/dollar met kleine stapjes", aldus Jongbloed.

Vanochtend vroeg kwam China met gestegen detailhandelsverkopen over augustus naar buiten. Ook de industriële productie over dezelfde maand zat in de lift. De verschillen op jaarbasis met de stijgingen in juli waren overigens aan de bescheiden kant.

De markt kijkt vanochtend nog naar de definitieve inflatie van Italië over augustus, de handelsbalans over juli van de eurozone en de arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten van de muntunie over het tweede kwartaal.

Aan het eind van de ochtend houdt de voorzitter van de Bank of England Mark Carney de negende zogeheten Whitaker Lecture in bij de Ierse centrale bank in Dublin.

In de Verenigde Staten staan vijf data op de rol, te weten de detailhandelsverkopen over augustus, de import- en exportprijzen over augustus, de industriële productie over dezelfde maand, de bedrijfsvoorraden over juli en het voorlopige consumentenvertrouwen over september, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Voor Jongbloed vormen uit deze reeks de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen de belangrijkste aandachtspunten.

De euro noteerde 0,1 procent hoger op 1,1704 dollar. De dollar noteerde vrijwel onveranderd op 111,86 yen. De euro kostte vrijdagochtend 0,8923 Britse pond. Voor de Europese munt moest 7,10 Turkse lira worden betaald. De lira maakte donderdag een stevige stijging door na het besluit van de Turkse centrale bank de rente te verhogen van 17,75 procent naar 24,00 procent.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen