--- ---

Toezichthouder acht consolidatie Franse telecommarkt niet noodzakelijk – media

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 14 september 2018

Prijzenoorlog is keuze van telecombedrijven volgens Soriano.

 Topman Sébastien Soriano van de Franse toezichthouder ARCEP acht een consolidatie op de Franse telecommarkt niet noodzakelijk. Dit stelde Soriano vrijdag in een interview met de Franse krant La Tribune.

Soriano wees op eerdere uitspraken van topman Stéphane Richard van Orange, waarin hij stelde dat een consolidatie op de Franse telecommarkt onvermijdelijk is. In Frankrijk zijn er vier grote spelers actief.

Soriano kan zich niet vinden in de uitspraken van Richard en stelt dat de sector "structureel" kan blijven functioneren met vier spelers. Evengoed sluit de topman van ARCEP niet uit dat het uiteindelijk toch tot een consolidatie komt.

Soriano stelt dat er weliswaar een prijzenoorlog plaatsvindt op de markt, maar dat dit de keuze van de telecombedrijven zelf is. "En toch zeggen zij nu dat de investeringen door de overheid en ARCEP niet langer voldoende zijn. Niemand heeft hen verteld dat de prijzen te hoog liggen", aldus Soriano.

Geef een reactie