--- ---

MKB Nedsense doet AquaServa/Biobeheer van hand

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 september 2018

Verkoop levert 8,8 miljoen euro op.

 MKB Nedsense verkoopt AquaServa/Biobeheer voor 8,8 miljoen euro aan Normec, dat actief is op het gebied van certificering. Dit maakte de investeringsmaatschappij donderdag voorbeurs bekend.

De koopsom bestaat uit een contant bedrag van 8,0 miljoen euro en een earn-out van 0,8 miljoen euro. De earn-out is afhankelijk van de winstgevendheid in de komende vier jaar. De afronding van de transactie wordt binnen enkele weken verwacht.

De verkoopprijs, inclusief earn-out, ligt volgens MKB Nedsense 24 procent boven de boekwaarde van het belang en eveneens 24 procent boven de prijs waarvoor het belang eind 2017 is verkregen. Voorts heeft AquaServa/BioBeheer in 2018 in twee tranches in totaal 0,65 miljoen euro dividend uitgekeerd.

AquaServa/Biobeheer is actief op het gebied van waterveiligheid en legionella-controle.

"Wij zijn trots op de ontwikkeling die AquaServa en BioBeheer de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Voor de volgende fase van het bedrijf is Normec een uitstekende partner. De opbrengst van de verkoop toont aan dat MKB Nedsense als investeringsmaatschappij over mooie en waardevolle bedrijven beschikt. Bovendien laten we zien een mooi rendement op het geïnvesteerde vermogen te kunnen realiseren", stelde CEO Peter Paul de Vries van MKB Nedsense.

Geef een reactie