--- ---

Galapagos en MorphoSys starten Fase 1 studie MOR106

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 september 2018

De overbruggingsstudie is een parallel ontworpen Fase 1 studie in twee delen.

 Galapagos en MorphoSys starten met een Fase 1 overbruggingsstudie voor het onderzoeken van een subcutane formulering van MOR106, een antilichaam in ontwikkeling gericht tegen IL-17C. Dit meldde het biotechnologiebedrijf donderdag nabeurs.

De overbruggingsstudie is een parallel ontworpen Fase 1 studie in twee delen. Deel 1 is een studie in één onderzoekscentrum met gezonde vrijwilligers en deel 2 van de studie vindt plaats in meerdere ziekenhuizen met patiënten met matige tot ernstige eczeem. De patiënten worden met meerdere doses gedurende 12 weken behandeld.

"Veiligheid en verdraagbaarheid, farmacokinetiek (PK) en het optreden van anti-drug-antilichamen na toediening van MOR106 zullen als eindpunten worden beoordeeld. Bovendien zal de werkzaamheid van MOR106 worden onderzocht bij personen met matige tot ernstige eczeem", aldus Galapagos.

Geef een reactie