--- ---

Bezwaren Europese Commissie tegen fusie T-Mobile en Tele2

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 september 2018

T-Mobile en Tele2 verwerpen kritiek toezichthouder.

 De mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie hebben bij Deutsche Telekom en Tele2 een reeks bezwaren ingediend tegen de geplande samenvoeging van de Nederlandse activiteiten van de twee bedrijven. Dit meldde T-Mobile, onderdeel van Deutsche Telekom, donderdag.

In het lopende onderzoek is de commissie tot de voorlopige conclusie gekomen dat de fusie van T-Mobile, de nummer drie op de Nederlandse telecommarkt, en Tele2, de nummer vier in Nederland, waarschijnlijk tot prijsverhogingen zal leiden, met name in het particuliere segment.

De twee bedrijven zeggen het oneens te zijn met de zorgen van de commissie, omdat het een fusie van twee kleine spelers betreft met een marktaandeel na de fusie van circa 25 procent.

Bovendien menen de twee bedrijven dat de prijsstelling niet zo zeer door T-Mobile en Tele2 wordt beïnvloed, maar door de kortingen die de rivalen KPN en VodafoneZiggo aanbieden.

"Daarnaast is dit geen traditionele fusie waarbij het aantal marktspelers van vier naar drie daalt, omdat Tele2 in Nederland al sterk afhankelijk is van het netwerk van T-Mobile om zijn mobiele diensten te kunnen aanbieden", stellen de twee bedrijven.

Tot slot zou met de samenvoeging volgens T-Mobile en Tele2 juist een combinatie ontstaan, waarmee effectief tegenwicht geboden kan worden tegen de dominantie van KPN en VodafoneZiggo.

Geef een reactie