--- ---

Beursblik: InsingerGilissen verhoogt koersdoel Galapagos

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 september 2018

Aanbevolen advies gehandhaafd.

 InsingerGilissen heeft donderdag het koersdoel van Galapagos verhoogd van 110,00 euro naar 130,00 euro bij handhaving van het Aanbevolen advies.

"De koers van Galapagos is in de afgelopen jaren geëxplodeerd", stelt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. "Het bedrijf heeft succes met filgotinib, dat goed lijkt te werken als geneesmiddel tegen reuma en een aantal andere ontstekingsziekten. Maar Galapagos heeft meer ijzers in het vuur dan filgotinib. Vooral het Target Discovery Platform en de hoge ambities maken de onderneming zo interessant. Vanwege het succes van FINCH 2 verhogen wij het koersdoel naar 130 euro", aldus Versteeg.

Volgens Versteeg ligt het biotechbedrijf goed op koers, al is de onderneming nog verlieslijdend en heeft het ook nog geen medicijn op de markt. "De onderneming wil uitgroeien tot een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf en is daarmee al een heel eind op weg. De ontwikkeling van filgotinib speelt daarbij een sleutelrol. Galapagos ontwikkelt filgotinib samen met Gilead. Het bedrijf heeft met deze Amerikaanse biotechreus een deal gesloten waarbij het in een groot deel van Europa het medicijn samen gaat verkopen. Nu filgotinib in de laatste fase van ontwikkeling zit, is Galapagos bezig om een verkooporganisatie op te zetten. Daarmee neemt het een grote stap in de ontwikkelingsstrategie", aldus de analist.

Het aandeel Galapagos verloor donderdag 0,9 procent op 103,60 euro.

Geef een reactie