--- ---

Adobe Systems presteert beter dan verwacht

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 september 2018

Aandeel stijgt nabeurs 1 procent.

 Adobe Systems heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal, dat eindigde op 31 augustus 2018.

CFO John Murphy zei in een toelichting op de cijfers dat het sterke momentum zich in de tweede helft van het boekjaar 2018 heeft voorgezet, waarbij het concern opnieuw omzetgroei realiseerde, een sterke winst en een kasstroom van bijna 1 miljard dollar.

Adobe Systems boekte in het derde kwartaal een operationeel resultaat 718,6 miljoen dollar, in vergelijking met 545,7 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 666,3 miljoen dollar, tegen 419,6 miljoen euro een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,73 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 1,8 miljard dollar vorig jaar naar 2,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een nettowinst van 1,69 dollar per aandeel op een omzet van 2,25 miljard dollar.

Het aandeel Adobe steeg in de elektronische handel nabeurs 1 procent.

Geef een reactie