--- ---

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Batenburg

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 september 2018

Koersdoel naar 47,00 euro.

 NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Batenburg verhoogd van 43,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies.

"Het goede momentum houdt aan", aldus analist Johan van den Hooven, die zijn taxaties opwaarts bijstelde.

"Batenburg profiteert duidelijk van de goede marktomstandigheden in Nederland", aldus de analist. Batenburg behaalde in de eerste helft van 2018 ook een autonome omzetgroei van 14 procent. Daaraan droegen alle drie divisies bij.

Van den Hooven verhoogde zijn raming voor de autonome omzetgroei in 2018 van 6,5 naar 10 procent. Voor 2019 mikt de analist nog altijd op een groei van 6 procent en voor 2020 op 5 procent. Vooral over de vooruitzichten voor het segment industriële automatisering is de analist positief gestemd.

Daarbij merkte NIBC ook op dat Batenburg niet alleen de omzet weet aan te jagen, maar ook de winstgevendheid versterkt. De onderliggende EBIT-marge bedroeg afgelopen halfjaar 6 procent. Drie jaar terug was dit nog geen drie procent.

Ook is Batenburg actiever op overnamevlak.

Het aandeel sloot dinsdag op 41,40 euro.

Geef een reactie