fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 10 september 2018 13:44

Europese beurzen hoger in de middaghandel

 De Europese beurzen noteerden maandag in de middaghandel hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 374,75 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.014,49 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 5.281,64 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,4 procent hoger op 7.304,38 punten.

De internationale handelsspanningen domineren maandag opnieuw het sentiment. De Chinese aandelenmarkten sloten maandag in het rood vanwege deze aanhoudende spanningen. "De Chinese macrocijfers, die afgelopen weekeinde naar buiten kwamen, zetten de handelsrelaties tussen Beijing en Washington alleen maar meer onder druk", zei marktanalist David Madden en CMC Markets.

Zaterdag werd bekend dat het handelsoverschot van China met de Verenigde Staten in augustus naar een nieuw recordniveau is gestegen.

"Dit zal het argument van president Trump over de handelsongelijkheid tussen de twee landen versterken", voegde Madden toe. "In de ogen van Trump profiteert China van de VS en is het aan hem om de situatie recht te zetten", zei de analist. Tot slot meent hij dat de speculatie toeneemt dat de Verenigde Staten niet alleen tarieven wil opleggen over 200 miljard dollar aan Chinese goederen, maar dat mogelijk een extra heffing volgt op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese import.

De markt schudde de zorgen over de opkomst van de Zweedse antimigratiepartij Sverigedemokraterna (SD) tijdens de parlementsverkiezingen afgelopen weekeinde van zich af. De partij, de steun kreeg van bijvoorbeeld het Franse Front National, haalde naar schatting 17,6 procent van de stemmen. "Het is onwaarschijnlijk dat de verkiezingen de financiële markten zullen doen opschikken, maar het groeiende euroscepticisme kan niet worden genegeerd", zei Madden.

De economische vooruitzichten voor de eurozone werden zwakker. De Sentix index voor de eurozone daalde van 14,7 in augustus naar 12,0 in september. "De Amerikaanse economie doet het nog altijd extreem goed [...] maar andere regio's lijden nu duidelijk onder de constante, conflict versterkende retoriek van de Amerikaanse president Trump, onder een sterke dollar en lokale problemen", aldus Sentix.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de industriële productie in het Verenigd Koninkrijk in juli is gestegen met 0,1 procent ten opzichte van juni, terwijl de maakindustrie 0,2 procent minder produceerde.

Olie noteerde maandag tot 0,8 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1580. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1550 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1553 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het Zwitserse luxegoederenbedrijf Compagnie Financiere Richemont noteerde rond het middaguur 1,4 procent hoger. Het concern heeft Jerome Lambert benoemd tot nieuwe CEO. Het concern rapporteerde over de vijf maanden eindigend op 31 augustus een dubbelcijferige groei.

RPC won 20,8 procent. Het verpakkings- en containerbedrijf bevestigde gesprekken te voeren over de verkoop van de onderneming.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent lager op 2.871,68 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 25.916,54 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 7.902,54 punten.

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet