Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 10 september 2018 09:31

Beursblik: topman ING kan aanblijven

 De problemen bij ING zijn niet zo groot dat CEO Ralph Hamers moet opstappen, hoewel de roep om het vertrek van de topman aanzwelt na de boete in de witwaszaak en het lekken van een intern document. Dit stelde KBC Securities maandag.

Volgens analist Jason Kalamboussis zijn de overtredingen die tot de grote boete van 775 miljoen euro hebben geleid zeer ernstig, maar zijn andere CEO's van Europese banken ook aangebleven na vergelijkbare of zelfs ernstiger zaken.

Kalamboussis ziet dan ook geen reden voor een vergelijkbare wisseling van de wacht in de ING-top, zoals die recent heeft plaatsgevonden bij ABN AMRO. Wel is het nodig dat ING in de tweede helft van het jaar verbetering van de resultaten laat zien, vindt de analist.

Het lekken van een intern document over toenemende IT-problemen bij de reorganisatie van ING in Nederland en België afgelopen vrijdag, is wel een "pr-ramp" voor de bank. Belangrijk is volgens KBC dat de "kritieke" probleempunten in de IT volgens ING in het vierde kwartaal grotendeels opgelost zullen zijn, hetgeen onvermeld bleef in het artikel in het Financieele Dagblad.

KBC vermoedt dat ING al te voortvarend te werk ging de reorganisatie in België, waardoor meer mensen voortijdig zijn vertrokken en de bank afhankelijk werd van duurdere externe adviseurs. Kalamboussis verwacht dat deze kostenstijgingen in het derde en vierde kwartaal weer gaandeweg zullen verdwijnen.

Met het aandeel ING op 11,00 euro en het koersdoel op 13,00 euro ziet KBC Securities duidelijk waarde in het aandeel, maar toch handhaaft Kalamboussis het Houden advies. Het aandeel ABN AMRO blijft aantrekkelijker, volgens de analist.

ING noteerde maandag 0,1 procent hoger op 11,10 euro op een verdeeld Damrak.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord