fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zaterdag, 8 september 2018

Nike profiteert van omstreden reclamecampagne

 De verkopen van Nike lijken vooralsnog niet te lijden onder de omstreden reclamecampagne met American Football ster Colin Kaepernick.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Edison Trends uit San Francisco blijkt dat de online verkopen van de maker van sportkleding en schoenen in de drie dagen rond Labor Day met 31 procent zijn gestegen. In dezelfde periode in 2017 lag de groei op 17 procent.

"Er was speculatie dat de Nike/Kaepernick campagne zou leiden tot een daling van de verkopen maar dat laat onze data niet zien", aldus Hetal Pandya van Edison Trends.

Begin deze week leverde het aandeel Nike nog 3 procent in na de onthulling van zijn nieuwe Just Do It reclamecampagne met als boegbeeld de veelbesproken Kaepernick. Hij protesteerde eerder tegen buitensporig politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. Dat maakt hem voor een deel van de Amerikaanse bevolking een icoon maar door een deel wordt hij daarom ook verguist. Ook kreeg hij en de nieuwe reclamecampagne van Nike kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump.

De keuze van Nike voor Kaepernick is sowieso opvallend omdat het bedrijf sponsor is van de National Football League. Kaepernick is momenteel verwikkeld in juridische procedures met de NFL en speelt daarom niet.

Beleggers in Nike-aandelen lijken in elk geval al weer over de schok heen. Het aandeel verloor afgelopen week uiteindelijk slechts 2 procent van zijn beurswaarde maar is sinds begin 2018 ruim 28 procent meer waard geworden.

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?