Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 7 september 2018 09:33

Valuta: dollar licht lager

 Vrijdagmorgen noteerde de dollar licht lager in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport over augustus, nadat donderdag de banengroei in de private sector in dezelfde maand tegenviel.

"En dat maakt de markten afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De tegenvaller van gisteren is overigens niet maatgevend. Het komt vaker voor dat de private sector afwijkt van het totaalbeeld", aldus de handelaar.

Jongbloed ziet deze week op technisch vlak voor de euro twee bandbreedtes. "De kleine range wordt begrensd door 1,1610 en 1,1645 dollar, de grote door 1,1560 en 1,1660 dollar voor een euro. Elk slot voor de euro boven de 1,1650 dollar is een opmaat voor een stijging naar 1,1750 dollar", aldus Jongbloed.

Jongbloed wees vrijdag op diverse visies op de euro waarin een koers van 1,10 dollar wordt genoemd. "Ik vraag mij af waarom de munt dat dan niet noteert. Als we voor het einde van het jaar die koers niet op het bord hebben staan, verwacht ik dat de euro de andere kant uit tendeert. Voor dit jaar verwacht ik niet twee, maar één renteverhoging in de Verenigde Staten en er wordt inmiddels rekening gehouden met een renteverhoging in juli volgend jaar", aldus Jongbloed. De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, blijft nog tot 1 november 2019 aan.

In een afwachtende markt signaleerde Jongbloed nog altijd veel vraag naar de Zwitserse frank en de Japanse yen, wat duidt op risico-aversie.

RBC Capital Markets verwacht dat de Chinese yuan volgend jaar verder onder druk komt te staan, waarmee het verwacht dat de dollar boven de 7 Chinese yuan komt te noteren. RBC Capital Markets baseert zich bij deze verwachting op oplopende onevenwichtigheden in China voor de langere termijn. De broker heeft weinig vertrouwen in het beleid van Beijing om tegen elke prijs groei te genereren en vindt het model om deze groei te realiseren via infrastuurprojecten niet houdbaar.

De Duitsers produceerden in juli ook minder op maandbasis. De afname van 1,1 procent was bovendien niet voorzien. De prognose hield rekening met een stijging van de productie met 0,2 procent. Op jaarbasis was er wel sprake van toename van 1,1 procent. De Duitse export is in juli op maandbasis gedaald, zo bleek vrijdag bovendien uit cijfers van het statistiekbureau Destatis. Er ging 0,9 procent vanaf, maar jaarbasis liep de export met 7,6 procent op. De import nam op maandbasis met 2,8 procent toe en daarmee liep het handelsoverschot 2,3 miljard euro terug naar 16,5 miljard euro. In juni stond het overschot nog op 21,8 miljard euro.

Nog meer data uit Duitsland betroffen de arbeidskosten over het tweede kwartaal die zowel op kwartaal- als jaarbasis opliepen.

De industriële productie in Frankrijk is in juli op maandbasis meer dan verwacht gestegen. Er kwam 0,7 procent bij, waar een toename van 0,2 procent was verwacht.

Voor vandaag worden naast het Amerikaanse arbeidsrapport ook de definitieve groeidata van de eurozone over het tweede kwartaal verwacht.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1634 dollar. Een dollar noteerde op zijn beurt onveranderd op 110,6635 yen. De euro koerste 0,1 procent hoger ten opzichte van de Zwitserse frank op 1,1233 Zwitserse frank. De dollar noteerde ook ten opzichte van de Chinese yuan onveranderd op 6,8353 Chinese yuan.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen