fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 7 september 2018

Update: blowende Musk en opgestapte bestuurder zetten aandeel Tesla lager

 Het aandeel Tesla noteerde vrijdag vlak na opening van de handel op Wall Street flink in het rood, nadat bleek dat CEO Elon Musk donderdag marihuana had gerookt tijdens een live interview.

Het koersverlies werd groter na het nieuws dat Chief Accounting Officer Dave Morton al binnen een maand opstapt bij de fabrikant van elektrische auto's.

Volgens Morton had hij geen problemen met de leiding van Tesla of de financiële verslaglegging, maar vond hij de publieke aandacht lastig, evenals de werkdruk bij Tesla.

Daarmee houdt de leegloop bij Tesla niet op, want ook het hoofd personeelszaken, Gabrielle Toledano, houdt het voor gezien. Zij keert niet terug bij het bedrijf na een periode van verlof.

Tesla noteerde kort na de openingsbel meer dan 8 procent in het rood en daarmee rond het laagste punt in zo'n vijf maanden.

Het bedrijf heeft het moeilijk de laatste tijd. Eind augustus maakte topman Musk bekend dat Tesla niet van de beurs gaat omdat de meeste aandeelhouders graag zien dat de beursnotering behouden blijft. Dat besluit kwam nadat de CEO een paar weken eerder op Twitter aankondigde een privatisering te overwegen.

Verder maakte de Chinese rivaal Nio vorige week bekend een notering te willen aan de New York Stock Exchange.

Goldman Sachs zette Tesla eerder deze week op de verkooplijst. De Amerikaanse grootbank ziet op middellange en lange termijn beren op de weg, waaronder een toenemende concurrentie. Bestaande autofabrikanten werken aan elektrische modellen en nieuwe start-ups zien het levenslicht. Ook verdwijnt een belastingvoordeel voor Amerikaanse Tesla-klanten op termijn.

"Dat kan druk zetten op de brutomarges en winstgevendheid", aldus Goldman Sachs. "Daarom zijn we weinig optimistisch over de haalbaarheid van de door Tesla ten doel gestelde productie en marges, en om een duurzame vrije kasstroom te genereren", schreven de analisten.

Update: om nieuwe informatie en actuele koers toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud