--- ---

Olieprijs sluit opnieuw lager

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 06 september 2018

Daling naar laagste punt in twee weken.

 De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag op het laagste punt in twee weken gesloten, ondanks een groter dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De Amerikaanse ruwe olievoorraden zijn in de week eindigend op 31 augustus afgenomen met circa 4,3 miljoen vaten tot 401,5 miljoen vaten. Handelaren hadden een afname van 1,3 miljoen vaten voorzien.

Daarnaast stegen de benzinevoorraden en voorraden stookolie met respectievelijk 1,8 en 3,1 miljoen vaten. Handelaren hadden voor de benzinevoorraden een toename van 810.000 vaten verwacht.

De daling van de olieprijs werd veroorzaakt door bezorgdheid bij handelaren over een lagere mondiale vraag naar olie door het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de zorgen over de economieën van opkomende markten speelden een rol bij de prijsdaling.

De vrees dat de tropische storm Gordon een orkaan zou worden, leidde eerder deze week tot een stijging van de olieprijs. "Echter, nadat de storm uiteindelijk "aanzienlijk afzwakte" en weg bewoog van olieproducerende gebieden, keerde het tij", zei marktanalist Stephen Brennock van PVM Oil Associates.

Een oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,4 procent, ofwel 0,95 dollar, lager op 67,77 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Geef een reactie