--- ---

Beursblik: UBS zet AkzoNobel op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 05 september 2018

Ook koersdoel door UBS verhoogd.

 UBS heeft woensdag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Neutraal naar Kopen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 79,00 naar 95,00 euro.

"In 2018 veranderde CEO Thierry Vanlancker de strategie van AkzoNobel. Hij verbeterde de prijs/mix effecten en optimaliseerde de portfolio", aldus de analisten van UBS. "De prijs/mix was 2 procent hoger in het eerste kwartaal, maar we voorzien dat dit in het tweede halfjaar zelfs uitkomt op 4 procent".

Volgens onderzoek van UBS is het aandeel van AkzoNobel in de Britse verfmarkt gedaald van 26 procent in mei 2017 naar 18 procent in mei 2018. "Maar daar staat tegenover dat de retail verkoopprijzen op jaarbasis met 15 procent zijn gestegen", aldus de analisten.

UBS voorziet dat door de verbeteringen in de prijs/mix de EBITA-marges met 280 basispunten in 2020 zijn gestegen.

Het aandeel AkzoNobel stond woensdag 0,7 procent hoger op 80,58 euro.

Geef een reactie