Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 4 september 2018 09:12

Beursupdate: Damrak hoger geopend

 De Amsterdamse beurs is dinsdag in het groen geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,3 procent hoger op 61,55 punten, terwijl de Midkap onder aanvoering van PostNL bijna een procent klom.

Onder de hoofdfondsen daalde ING Groep nipt met 0,3 procent. De bank trof een schikking met het Openbaar Ministerie voor vier witwaszaken, waarin de bank als verdachte was aangemerkt. ING betaalt in totaal 775 miljoen euro om van de dreiging van een strafproces af te komen.

ABN AMRO was de grootste stijger met 1,7 procent. De bank rondde de verkoop van ABN AMRO Bank Luxemburg en diens volle dochter ABN AMRO Life SA af. Altice sloot de rij met een verlies van een procent.

In de Midcap won PostNL 8 procent. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapte de verplichtingen omtrent het vervoer van zakelijke post voor PostNL. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt legde PostNL voor de zakelijke markt nog aanvankelijk toegangs- en tariefverplichtingen op vanwege haar dominante positie. Analist David Kerstens van Jefferies sprak in een reactie van goed nieuws uit Den Haag.

Berenberg startte ondertussen met het volgen van PostNL met een verkoopadvies en een koersdoel van 2,35 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank. Van alle Europese postbedrijven is de daling van de briefpostvolumes bij PostNL het grootst. Ondertussen wegen reorganisatiekosten op de marges, terwijl ook de cashgeneratie tekortschiet ten opzichte van sectorgenoten, concludeerden de analisten.

OCI won daarnaast drie procent. Berenberg verhoogde het koersdoel voor OCI van 26,00 naar 32,00 euro, terwijl het koopadvies ongewijzigd bleef. Analisten van de zakenbank verhoogden het koersdoel op basis van de aanname dat vanaf dit jaar de prijzen voor kunstmest oplopen en dat de volumes licht zullen stijgen.

Arcadis sloot de rij met een verlies van twee procent.

Onder de kleinere fondsen won Ordina bijna twee procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020