--- ---

Brussel bereid tot afschaffen importheffing op auto’s – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 30 augustus 2018

Eurocommissaris eist zelfde van VS.

 Brussel is bereid om importheffingen op Amerikaanse industriële producten, waaronder ook auto's, af te schaffen. Dit zou eurocommissaris Cecilia Malmström volgens Politico hebben gezegd.

Het afschaffen van de heffingen gebeurt alleen als de VS hetzelfde doen.

"We hebben gezegd dat we aan de EU-kant bereid zijn om naar nul te gaan op alle industriële goederen, uiteraard als de VS hetzelfde doen", zei Malmström. Zij meent dat het afschaffen van de heffingen voor beide kampen goed zou zijn.

Amerika en de Europese Unie onderhandelen momenteel over nieuwe handelsafspraken. Meermaals heeft president Donald Trump gedreigd met flinke importheffingen op Europese auto's, wat vooral Duitse fabrikanten zou raken.

Geef een reactie