--- ---

Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel Adyen flink

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 28 augustus 2018

Koersdoel naar 700,00 euro.

 JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het koersdoel voor Adyen stevig verhoogd van 636,00 naar 700,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank besloten tot deze verhoging na de halfjaarcijfers van Adyen. Het betaalbedrijf kwam met een erg sterke omzetgroei, maar de marge-ontwikkeling was de uitblinker voor de bank.

"Niet veel bedrijven groeien twee kwartalen op rij qua omzet met 67 procent op jaarbasis", aldus JPMorgan. De marge van 62 procent was daarbij ook nog eens flink hoger dan de meer dan 55 procent waarop Adyen zelf rekent voor de lange termijn.

Voor dit jaar en de twee jaren erna verhoogde JPMorgan de omzettaxatie met circa 7 procent. De winstraming voor dit jaar ging met 3 procent omhoog en voor 2019 en 2020 met respectievelijk 1 en 3 procent.

Het aandeel Adyen steeg dinsdag 0,9 procent naar 621,90 euro.

Geef een reactie