--- ---

Wall Street opent vermoedelijk licht hoger

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 24 augustus 2018

Aandacht gericht op Fed-voorzitter Jerome Powell.

 De Amerikaanse beurzen gaan vermoedelijk vrijdag een licht hogere opening tegemoet. De futures van de toonaangevende S&P 500 index stonden 0,2 procent hoger.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve staat vrijdag in de belangstelling. Hij gaat een toespraak houden in Jackson Hole, waar een bijeenkomst van centrale bankiers wordt gehouden. Mogelijk gaat hij wat zeggen over het beleid van de Fed de komende jaren, of over komende problemen voor de Amerikaanse economie.

“Beurshandelaren verwachten ongeveer hetzelfde van Powell als van de notulen van de Fed, die woensdagavond zijn gepresenteerd”, zei David Madden, marktanalist bij CMC Markets. De Amerikaanse centrale bank gaf toen aan waarschijnlijk in september weer de rente te verhogen. Ook stelde de Fed bezorgd te zijn over handelsoorlogen.

“De voortdurende handelsoorlog met China kan de Amerikaanse economie schaden, maar pas na een langdurige periode van importheffingen zullen we enige veranderingen in de economieën van beide landen zien”, aldus Madden.

Handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China zijn donderdagavond zonder resultaat gebleven waardoor de kans op verdere escalatie van het handelsconflict is toegenomen. De besprekingen werden beëindigd kort nadat Washington en Beijing opnieuw een aantal nieuwe importtarieven instelden.

Op macro-economisch gebied staan vanmiddag de orders van duurzame goederen over de maand juli geagendeerd. De consensus van analisten is dat zij licht zijn afgenomen ten opzichte van juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1571. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1542 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1593 op de borden.

De olieprijzen noteerden zo’n 1,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard verloor 1,7 procent in de elektronische handel voorbeurs. Het techbedrijf heeft het afgelopen kwartaal de winst en de omzet flink zien stijgen. Ook verhoogde het de outlook voor het lopende boekjaar. Analisten vonden de kwartaalomzet tegenvallen.

Autodesk steeg 8,2 procent in de elektronische handel voorbeurs. Donderdag nabeurs presenteerde het softwarebedrijf beter dan verwachte cijfers.

Intuit noteerde in de elektronische handel voorbeurs vrijwel onveranderd. De Chief Executive Officer en zijn Chief Technology Officer stappen op. Ook presenteerde het softwarebedrijf resultaten over vierde kwartaal van het gebroken boekjaar die beter waren dan verwacht.

Slotstanden

De Dow Jones index eindigde donderdag 0,3 procent lager op 25.656,98 punten, de toonaangevende S&P 500 index stond 0,2 procent lager op 2.856,98 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 7.878,46 punten.

Geef een reactie