--- ---

Dubbelcijferige groei bouw

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 23 augustus 2018

Omzet ruim boven topjaar 2008.

 De omzet in de Nederlandse bouw is in het tweede kwartaal met dubbele cijfers gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet steeg met 12 procent op jaarbasis, na een toename van 8,7 procent in het eerste kwartaal. Het omzetniveau ligt nu bijna 6 procent boven dat van topjaar 2008. Toch hebben middelgrote bouwbedrijven, dat wil zeggen 10 tot 100 man in dienst, het omzetniveau van voor de crisis nog niet bereikt.

Bij kleine bouwbedrijven tot 10 werkzame personen ligt het omzetniveau al weer ruim drie jaar boven dat van 2008. Bij grote bedrijven vanaf 100 werkzame personen lag het omzetniveau dit jaar voor het eerst boven dat van 2008.

Ook meldde het CBS dat het aantal vacatures in de bouw verder is opgelopen.

Geef een reactie