--- ---

De omzet van bouwer BAM steeg van 3.112 miljoen euro naar 3.237 en de nettowinst liep op van 31,3 miljoen naar 44,3 miljoen euro. Dit ondanks de eerder genoemde tegenvaller bij de zeesluis te Ijmuiden. Bouwer houdt geloof in outlook 2018.

BAM Groep heeft in de eerste jaarhelft de winst zien stijgen ondanks de afschrijving op het zeesluisproject in IJmuiden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de Nederlandse bouwer.

"Ondanks de eerder bekendgemaakte additionele kostenoverschrijding van 30 miljoen euro op het project zeesluis IJmuiden was ons resultaat in het eerste halfjaar hoger dan vorig jaar", zei CEO Rob van Wingerden in een toelichting.

De kostenoverschrijding in IJmuiden werd grotendeels gecompenseerd door verbeterde resultaten buiten Nederland. De woningbouwontwikkeling in Nederland stuwde de margeverbetering.

Ondanks een hogere kasuitstroom meent de topman dat de financiële positie van BAM solide blijft.

De omzet steeg van 3.112 miljoen euro naar 3.237 miljoen euro en de nettowinst liep op van 31,3 miljoen naar 44,3 miljoen euro.

ING mikte op een omzet van 3.264 miljoen euro.

Gecorrigeerd voor belastingen steeg het resultaat van 41,1 miljoen naar 57,8 miljoen euro.

ING rekende door de afschrijving op het zeesluisproject op een winstdaling tot 37,8 miljoen euro.

BAM boekte 1,2 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

De orderportefeuille steeg van 10,4 miljard euro eind juni 2017 naar 11,8 miljard euro afgelopen juni. De portfeuille "ontwikkelt zich in lijn met markten", aldus de bouwer.

Outlook

BAM herhaalde bij de halfjaarcijfers de outlook voor 2018, dat wil zeggen een gecorrigeerd resultaat vóór belastingen van ongeveer 2 procent.

In de eerste jaarhelft kwam de bouwer uit op 1,8 procent, 0,5 procentpunt meer dan een jaar terug.

"De omstandigheden in de meeste van onze markten zijn gunstig, hoewel er uitdagingen blijven zoals druk vanuit de supply chain", aldus BAM.

ING denkt dat de jaaroutlook haalbaar is en mikt op 2,1 procent. Ook NIBC heeft vertrouwen in deze margedoestelling.

BAM zei ook dat de doelen voor 2020 haalbaar blijven.

Geef een reactie