--- ---

Automatiseerder ICT zag in het afgelopen halfjaar de omzet op jaarbasis stijgen met 20 procent tot 60,9 miljoen euro, waarbij het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) aantrok met 9 procent tot 5,8 miljoen euro. Autonoom was sprake van een omzetgroei van 5 procent. Automatiseerder ICT verwacht verdere groei in tweede jaarhelft.

ICT Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten zien aantrekken door de overname van InTraffic en verwacht een versnelde groei van de omzet en het bedrijfsresultaat in de tweede jaarhelft. Dit maakte de automatiseerder woensdag voorbeurs bekend.

Volgens CEO Jos Blejie profiteerde ICT Group van gunstige marktontwikkelingen en "de juiste strategische zetten". Daarbij wees de topman op recent afgerondde overnames van NedMobiel en InTraffic, die het aanbod binnen Smarter Cities verbeterden.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet op jaarbasis met 20 procent tot 60,9 miljoen euro, waarbij het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) aantrok met 9 procent tot 5,8 miljoen euro. Inclusief eenmalige kosten gerelateerd aan de contractbeëindiging bij InTraffic kwam de EBITDA uit op 5,1 miljoen euro. Autonoom was sprake van een omzetgroei van 5 procent.

Onder de streep restte een nettowinst van 5,7 miljoen euro, beduidend meer dan de 2,6 miljoen euro een jaar eerder. De overname van Intraffic zorgde voor een boekhoudkundige winst van 4,1 miljoen euro en ook de herwaardering van het belang in GreenFlux speelde ICT in de kaart.

Outlook

Voor de tweede helft van dit jaar verwacht ICT een verdere groei van de omzet en EBITDA ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018.

Het aandeel ICT Group sloot dinsdag op 14,00 euro.

Geef een reactie