Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 17 augustus 2018 09:40

Valuta: euro en dollar vinden nieuwe bandbreedte

 Op een rustige valutamarkt lijkt het euro/dollar-paar een nieuwe bandbreedte te hebben gevonden tussen 1,13 en 1,15 dollar.

"Mocht de Europese munt daar nu onverhoopt uitvallen, dan verwacht ik voor de langere termijn een range van 1,1150 tot 1,1450 dollar", aldus handelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Jongbloed heeft de indruk dat veel partijen hun posities hebben afgestemd op een hogere dollar. "Dat illusteert het vertrouwen in de munt, maar maakt dollarleningen duur en de vraag is of dat wenselijk is. Welk probleem ontstaat er als met een dure dollar de betalingen en aflossingen stagneren? Waarschijnlijk een sneeuwbaleffect", aldus een retorische valutahandelaar.

Jongbloed schat in dat de macro-economische agenda van vandaag, maar ook van volgende week weinig valuta in beweging zetten. "Op 23 augustus treedt weer een aantal Amerikaanse tariefmaatregelen voor China in werking en met de uitnodiging van de Verenigde Staten aan het adres van Beijing om deze maand op bescheiden niveau eens te komen praten, zou het mij niet verbazen als die gesprekken voor die datum plaatsvinden. Als de twee landen er uit komen is dat heel mooi voor de beurzen en komt het dollar/yuan-paar mogelijk in beweging, de rest zal het niet raken", aldus Jongbloed.

Voor volgende week kijkt Jongbloed uit naar de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve die woensdagavond worden gepubliceerd, en vervolgens naar Jackson Hole, waar vrijdag de jaarlijkse financiële wereldtop wordt gehouden. "Interessant is de vraag welke landen ontbreken, die er wel zouden moeten zijn", aldus de valutahandelaar.

UBS Global Wealth Management heeft zijn ramingen voor het pond/dollar-paar verlaagd naar 1,22 dollar. De munt noteert momenteel nog niet in de buurt van zijn laagste noteringen, maar met een matige economische groei en inflatie, verwacht de bank geen opleving in het Britse pond.

De markt heeft vandaag de kans te reageren op de lopende rekening van de eurozone over juni, de definitieve inflatie van de muntunie over juli en verder de leidende indicatoren over juli van de Verenigde Staten en het Amerikaanse consumentenvertrouwen over augustus in een voorlopige lezing, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De euro kostte vrijdag 1,1387 dollar, een winst van 0,1 procent. Het Britse pond noteerde op 1,2727 dollar, eveneens een stijging met 0,1 procent. De dollar ging nog altijd voor 5,75 Turkse lira van de hand, ondanks de ferme taal van de Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van Ankara, waarin hij dreigde met hardere maatregelen. De dollar kostte 6,8865 Chinese yuan.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie