--- ---

Operationele winst NN Group fors hoger dan verwacht. Solvabiliteit trekt verder aan dan voorzien 226% tegen verwacht 219%.

NN Group heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink zien stijgen, waarbij de solvabiliteit harder aantrok dan voorzien. Dit maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

De solvabiliteit trok aan van 213 procent aan het einde van het eerste kwartaal naar 226 procent eind tweede kwartaal, hetgeen flink meer was dan de 219 procent die analisten voorzagen.

Het operationeel resultaat kwam uit op 508 miljoen euro en ook dat was meer dan de 430 miljoen euro waar de bedrijfsconsensus op mikte. Vooral binnen de Nederlandse Niet-Levenstak trokken zoals voorzien de resultaten flink aan tot 40 miljoen euro. Vorig jaar werd hier nog een verlies geboekt van 27 miljoen euro. Verder trokken de opbrengsten uit Nederlandse levensverzekeringen aan van 290 miljoen naar 332 miljoen euro, waar werd gerekend op een bijdrage van 251 miljoen euro.

Ook profiteerde NN van lagere kosten. De verzekeraar bracht de kosten in het afgelopen kwartaal met 62 miljoen euro terug, waardoor er inmiddels al 236 miljoen euro aan kosten zijn bespaard. In het eerste kwartaal van dit jaar moest NN nog kosten maken vanwege de stormschade in januari.

Onder de streep restte een nettowinst van 463 miljoen euro, hetgeen 93 procent meer was dan een jaar eerder. NN merkte wel op dat de verzekeraar in het tweede kwartaal vorig jaar nog een provisie moest nemen gerelateerd aan ING Australië.

NN is van plan een interim-dividend uit te keren van 0,66 euro per aandeel ten opzichte van 0,62 euro per aandeel vorig jaar. Dit lag in lijn met de verwachting.

Daarnaast meldde NN nog de levensverzekeringstak van Aegon in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten van Aegon in Slowakije over te nemen. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid.

Het aandeel NN Group sloot woensdag 1,4 procent lager op 36,29 euro.

Geef een reactie