--- ---

Beursblik: sterk kwartaal NN Group

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 augustus 2018

KBC Securities voorziet sterker tweede jaarhelft.

 NN Group heeft in het tweede kwartaal van dit jaar sterk gepresteerd, waarbij de versnelling van het integratietraject zijn vruchten afwerpt. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities donderdag.

Kalamboussis merkte op dat de verzekeraar op het gebied van dividendinkomsten en de kasgeneratie boven de verwachtingen presteerde. "In dit tempo kan NN waarschijnlijk blijven groeien door middel van kleinere overnames, om tegen het jaareinde weer eigen aandelen in te gaan kopen", aldus de analist.

De kaspositie van NN kwam met 1,8 miljard euro opnieuw boven de 1,5 miljard euro uit die Aegon zelf als plafond hanteert, zelfs inclusief de overname die vanochtend werd bekendgemaakt. NN meldde de levensverzekeringstak van Aegon in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten van Aegon in Slowakije over te nemen. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid.

Dankzij de versnelling van het integratietraject kunnen beleggers zich volgens KBC opmaken voor een sterkere tweede jaarhelft.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op NN Group met een koersdoel van 42,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 3,4 procent hoger op 37,51 euro.

Geef een reactie