--- ---

Minder winst Coca-Cola European Partners ondanks vlakke omzet

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 09 augustus 2018

Bottelaar op koers met kostenbesparingen.

 Coca-Cola European Partners heeft in de eerste helft van 2018 de resultaten onder druk zien staan. Dit maakte de frisdrankbottelaar met een notering op het Amsterdamse Damrak donderdagmiddag bekend.De omzet maakte een pas op de plaats op 5,4 miljard euro. Op vergelijkbare basis en rekening houdend met wisselkoerseffecten steeg de omzet met 1,0 procent.

De operationele winst daalde met 4,5 procent naar 605 miljoen euro, maar steeg op vergelijkbare basis met 4,5 procent tot 699 miljoen euro.

De nettowinst daalde met 6,5 procent naar 417 miljoen euro. De winst per aandeel kwam in het tweede kwartaal uit op 0,60 euro per aandeel.

Outlook

Dit jaar verwacht de Amerikaanse bottelaar nog altijd een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 6 tot 7 procent, op vergelijkbare basis en rekening houdend met wisselkoerseffecten.

Daarnaast denkt Coca-Cola European Partners meer vrij kasstroom te kunnen generen en verhoogde deze bandbreedte naar 900 miljoen tot 950 miljoen euro.

De bottelaar zei op koers te liggen om de kostenbesparingsdoelstelling van 315 miljoen tot 340 miljoen euro te realiseren per medio 2019. Naar verwachting zal aan het einde van dit jaar tenminste 80 procent hiervan al zijn behaald. Daarmee is het bedrijf iets positiever over het tempo waarin dit jaar besparingen worden gerealiseerd.

Coca-Cola European Partners wil dit jaar nog altijd een dividend uitkeren van 0,26 euro per aandeel. Dit is circa 24 procent meer dan in het voorgaande jaar.

Op een groen Damrak steeg het aandeel Coca-Cola European Partners donderdag 1,4 procent tot 35,64 euro.

Geef een reactie