--- ---

Meer omzet voor Ctac

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 09 augustus 2018

Winstgevendheid stabiel in tweede kwartaal.

 Ctac heeft in het tweede kwartaal van 2018 meer omzet behaald, terwijl de winstontwikkeling op jaarbasis vlak was. Dit meldde de Bossche IT-dienstverlener donderdag voorbeurs.

"De positieve ontwikkelingen reeds zichtbaar in het eerste kwartaal hebben zich in het tweede kwartaal voortgezet", zei CEO Henny Hilgerdenaar donderdag in een toelichting.

De omzet steeg op jaarbasis van 19,7 miljoen naar 21,1 miljoen euro, waarbij het bedrijf opmerkte dat er voor 1,3 miljoen euro aan omzet werd gemist. De omzet uit twee IP-producten wordt aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar verwacht.

Het bedrijfsresultaat kwam in het tweede kwartaal van dit jaar stabiel uit op 0,5 miljoen euro en ook de nettowinst bleef stabiel, in dit geval op 0,4 miljoen euro.

De solvabiliteit van Ctac bleef op 44 procent staan.

Outlook

Ctac formuleerde zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar met de standaardformulering: "met voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden en op basis van de omvang en kwaliteit van de orderportefeuille verwacht Ctac in 2018 een hoger resultaat te realiseren dan in 2017".

Het aandeel Ctac sloot woensdag op een rood Damrak 0,3 procent hoger op 3,25 euro.

Geef een reactie