--- ---

Accell rondt overname Velosophy af

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 09 augustus 2018

Toestemming Duitse marktautoriteiten.

 Accell Group heeft de overname van bakfietsenfabrikant Velosophy succesvol afgerond. Dit heeft de fietsenfabrikant donderdag bekendgemaakt.

Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent in het Nederlandse Velosophy, maar dat is nu uitgebreid naar 100 procent. De acquisitie werd half juli bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft van de Duitse marktautoriteit toestemming voor de overname gekregen. Ook aan alle andere voorwaarden is voldaan om de transactie af te ronden, aldus Accell. Het bedrijf is onder meer actief in Duitsland.

Onder Velosophy vallen Babboe, de Europese marktleider in familiebakfietsen, het nieuwe premium bakfietsmerk CarQon, en Centaur Cargo, gespecialiseerd in bakfietsen voor het afleveren van bestellingen.

Accell stelt dat het met de overname haar innovatiestrategie versnelt, die onder andere gericht is op het ontwikkelen van ‘stadsmobiliteit’ oplossingen.

Ruim tien jaar geleden werd het Babboe-merk geïntroduceerd met als doel om de bakfiets toegankelijk te maken voor alle jonge gezinnen. Babboe is inmiddels Europees marktleider en actief in 22 landen, aldus Accell.

Het aandeel Accell sloot donderdagmiddag 0,3 procent hoger.

Geef een reactie