fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 8 augustus 2018

Olieprijs flink lager gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag flink lager gesloten, nadat de olievoorraden vorige week minder hard daalden dan verwacht.

De Amerikaanse voorraden ruwe olie bleken afgelopen week gedaald met ongeveer 1,4 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal hielden rekening met een grotere daling van 2,3 miljoen vaten.
De benzinevoorraden stegen met circa 2,9 miljoen tot 233,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie stegen vorige week ook, met 1,2 miljoen vaten naar 125,4 miljoen vaten.

Tegelijk lieten importcijfers uit China, een van de grootste importeurs van ruwe olie, een aanhoudende daling zien in de vraag naar olie. Hierdoor vragen handelaren zich in toenemende mate af of olieprijzen de recente opmars kunnen doorzetten. Mogelijke productievertragingen in het Midden-Oosten zorgden eerder nog voor een optimistische stemming op de oliemarkt.

Volgens persbureau Reuters kwam de Chinese import van ruwe olie afgelopen maand uit op het laagste niveau van 2018, vanwege de afnemende vraag van kleinere onafhankelijke rederijen in het land.
Verder keken beleggers met argusogen naar de laatste ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Door de nieuwe importtarieven, zullen veel Chinese staatsbedrijven zoeken naar alternatieven voor Amerikaanse olie.

Tot slot blijft ook Iran op de radar van handelaren. De Iraanse minister van buitenlandse zaken Mohammad Javad Zarif vertelde tegenover een lokale krant dat de nieuwe Amerikaanse sancties tegen het land geen invloed zullen hebben op de olie-export van Iran.

Iran is lid van oliekartel OPEC en sancties tegen het land zullen vermoedelijk een aanzienlijke impact hebben op de oliemarkt. Volgens schattingen kunnen er mogelijk tot een miljoen vaten per dag uit de markt verdwijnen door de sancties tegen Iran. De totale productie uit Iran wordt momenteel geschat op 2,5 miljoen vaten per dag.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 2,23 dollar lager, of 3,2 procent, op 66,94 dollar.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM