--- ---

Beursblik: NIBC verlaagt advies Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 08 augustus 2018

Advies Accumuleren.

 NIBC heeft na de halfjaarcijfers het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Kopen naar Accumuleren met een koersdoel van 22,00 euro.

De cijfers over het tweede kwartaal waren volgens NIBC in lijn met de verwachtingen. "Maar regionaal lijkt Amerika aan kracht te verliezen", constateerden de analisten, die wezen op de omzet die op vergelijkbare basis daalde en de onderliggende marge die slechts met 0,1 procentpunt steeg naar 4,0 procent. Het zijn de eigen merken van Ahold die onder de maat presteren, aldus NIBC, en dan met name Stop & Shop. Online was de groei in Amerika slechts een "magere" 7,7 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen, "en dat is veel te laag in onze ogen".

In België waren de prestaties gemengd met een beter dan verwachte margegroei, maar een tegenvallende omzetgroei op vergelijkbare basis.

Ahold Delhaize blijft volgens NIBC een van de best presterende supermarktbedrijven in een moeilijke markt. Het lijkt echter een kwestie van tijd alvorens in Amerika een vergelijkbare margedruk zal worden gevoeld zoals de rest van de sector dit doet.

Met het oog op de recent goede koersprestaties en het beperkte opwaartse potentieel besloot NIBC het advies te verlagen.

Het aandeel Ahold Delhaize daalde woensdag 1,7 procent naar 20,63 euro.

Geef een reactie