--- ---

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Fugro

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 08 augustus 2018

Koopadvies gehandhaafd.

 NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Fugro verhoogd van 17,50 naar 20,00 euro en handhaafde het koopadvies voor de bodemonderzoeker.

Volgens analist Martijn den Drijver heeft Fugro het tij weten te keren in termen van omzet-g en orderboekontwikkeling. En de marges volgen deze tweede jaarhelft, denkt de analist.

De autonome omzet steeg in de eerste helft van 2018 met 17 procent en het orderboek voor de komende twaalf maanden nam met 3 procent toe. Een laag eencijferige EBIT-marge wijst volgens de analist op een EBITDA-marge van 8 tot 9 procent, in vergelijking met 6,7 procent in 2017.

Gezien de ontwikkelingen op het gebied van licenties, boringen en definitieve investeringsbeslissingen op het vlak van diepwaterprojecten, voorziet Den Drijver een aanhoudende significante verbetering van de marges met een robuuste omzetgroei bij de divisie Marine. "Dit in combinatie met een bescheiden herstel bij Land en Seabed, leidt tot een stijging van de totale EBIT-marges naar 10 tot 11 procent. Sneller dan we aanvankelijk hadden verwacht."

De analist verhoogde het koersdoel, "ook omdat Fugro ondergewaardeerd is ten opzichte van sectorgenoten".

"Ik denk nog steeds dat de markt onderschat hoe snel marges weer kunnen herstellen als de FPSO markt en bepaalde geografische markten zich positief blijven ontwikkelen", aldus Den Drijver.

Het aandeel Fugro noteerde woensdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 11,67 euro.

Geef een reactie