--- ---

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ASMI

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 08 augustus 2018

Aandeel blijft koopwaardig.

 Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor ASM International verlaagd van 63,00 naar 59,00 euro met een ongewijzigd Outperform advies.

De analisten van Credit Suisse verlaagden het koersdoel nadat ASMI op 7 augustus 4 euro per aandeel uitkeerde in de vorm van een extra dividend vanwege de verkoop van een belang in ASM PT.

Daarbij merkten de analisten op dat het aandeleninkooprogramma sneller wordt afgewerkt dan verwacht. De inkoop van 250 miljoen euro zal volgens Credit Suisse in het vierde kwartaal worden afgerond. Aanvankelijk mikte de bank op de eerste maanden van 2019.

De vertraging in de markt voor geheugenchips zal volgens Credit Suisse slechts tijdelijk zijn en ASMI is volgens de analisten nog altijd goed gepositioneerd om te profiteren van uitgaven aan Logic en Foundry. De bank mikt voor 2018 op een omzetgroei van 5 procent voor ASMI, gevolgd door 6 en 7 procent in 2019 en 2020, gedragen door een stabilisering van het marktaandeel in ALD en een stijgend marktaandeel in Epi en PECVD.

Credit Suisse handhaafde het koopadvies voor het aandeel, dat woensdag 1,5 procent steeg naar 46,57 euro.

Geef een reactie