--- ---

Air France-KLM vervoert meer passagiers

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 08 augustus 2018

Vrachtvervoer steeg ook in juli.

 Air France-KLM heeft in juli meer passagiers vervoerd, terwijl ook het vrachtvervoer steeg. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 9,8 miljoen passagiers, een stijging van 1,7 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 1,9 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 1,8 procent toe, en de bezettingsgraad steeg met 0,1 procentpunt naar 90,2 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 2,7 procent naar 1,7 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in juli op 91,5 procent, een daling van 0,3 procentpunt.

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM steeg in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 4,6 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 1,7 procent en de beladingsgraad steeg met 1,6 procentpunt tot 57,7 procent.

Geef een reactie