--- ---

Heineken wordt actiever op de Chinese biermarkt en gaat samenwerken met het conglomeraat China Resources. De beide partijen hebben een overeenkomst voor een partnership gesloten. Dit maakte de bierbrouwer vrijdag voorbeurs bekend.

Heineken wordt voor 40 procent een minderheidspartner in China Resources Beer. Brouwer China Resources Beer is marktleider in China, de grootste biermarkt ter wereld. Heineken betaalt 24,3 miljard Hongkongse dollar voor het belang, omgerekend circa 3,1 miljard Amerikaanse dollar.

De huidige activiteiten van Heineken in China zullen worden samengevoegd met China Resources Beer. Ook zal Heineken haar merk aan China Resources Beer in licentie geven.

Volgens Heineken zijn de activiteiten van Heineken en die van China Resources Beer complementair.

Geef een reactie